Vedostuspalvelut

Vedostamme sarjoja tilauksesta, kustannamme mahdollisuuksien mukaan tai teemme sopimuksen näiden välimaastoon. Hinnoittelun pääperusteina toimivat teoksen mitat, painokertojen määrä ja sarjan koko. Ota yhteyttä ja pyydä laskelma.

info@helsinkilitho.fi

Työhuonevuokra

Litografiaa taitavat tekijät voivat myös itsenäisesti työskennellä tiloissamme. Työhuoneen käytäntöihin tutustuttava perehdytys tapahtuu ensimmäisenä vuokrapäivänä. Kaikki yleiset taidelitografian materiaalit ovat työhuonemaksua vastaan käytössänne, lukuunottamatta piirrosvälineitä, papereita tai peltejä. Kaiken tarpeellisen voi kuitenkin hankkia meiltä. Työskentelyvuokra vuodelle 2023 on 47€/vrk.

Koulutus

Järjestämme litografian peruskursseja. Kurssille ovat tervetulleita kaikki aloittelijasta alkaen. Jokaisen tarpeisiin voidaan vastata henkilökohtaisesti. Opetus tapahtuu ammattivedostajan toimesta. Ilmoitamme kursseistamme instagramissa ja facebookissa. Otamme mielellämme kurssia koskien vastaan aikataulu- tai aihepiiritoiveita.

Video ylhäällä : Aleksi Sirviö

Vedostuspalvelut

Originaalien litografiasarjojen toteutuminen on taiteilijan ja vedostajan tiiviin yhteistyön tulos. Taiteilijalla ei tarvitse olla työvälineestä kokemusta; yhteistyö ammattivedostajien kanssa on avain litografian rikkaan muotokielen haltuunottoon. Vedostaja ohjaa taiteilijaa tämän toivoman jäljen toteutuksessa ja vastaa painoteknisestä toteutuksesta. Taiteilija saa tuntumaa uuteen ilmaisumuotoon ja lopulta litografia taipuu taiteilijan tahtoon.


Joustavasti ja ammattitaitoisesti

Painopintana käytämme pääosin kalkkikiveä, mutta myös karhennettuja alumiinipeltejä ja fotopositiivipeltejä, varsinkin valokuvapohjaisiin värikerroksiin. Vedostus tapahtuu käsin litografiasuorapainoprässillä. Yleisimmät taidelitografiaan liitettävät erikoistekniikat, kuten kultaus, pölytys, chine collé tai vaikka kirjansidonta ovat mahdollisia. Lähtökohtamme on joustavasti ja ammattitaitoisesti toteuttaa teoksen onnistumiseen johtavat toiveet.

Myös monotypiatyöskentely tai muut välineistöllämme toteutettavissa olevat painotekniset projektit ovat mahdollisia.

Kalusto

Kalustoomme kuuluu litografiaprässejä ja offset-kone. Käyttämämme värit ovat korkealaatuisia ja paperit ph-neutraaleja. Kaikki teokset kuratoidaan ja dokumentoidaan.

Vedostajat | Printers

Kalle Berg

Vedostaja | Printer, Tamarind PTP

+358 40 733 3067

Matti Hintikka

Kuvataiteilija | Fine Artist, Tamarind PTP

+358 40 827 2153

Roma Auskalnyte​

Taiteilija | Fine Artist, Tamarind PTP

+358 41 491 5663