Helsingin Kivipaino

Postiosoite:

Vanha Talvitie 9

00580 Helsinki

 
 

ENGLISH

Vedostuspalvelut

Originaalien litografiasarjojen toteutuminen on taiteilijan ja vedostajan tiiviin yhteistyön tulos. Taiteilijalla ei tarvitse olla työvälineestä kokemusta; yhteistyö ammattivedostajien kanssa on avain litografian rikkaan muotokielen haltuunottoon. Vedostaja ohjaa taiteilijaa tämän toivoman jäljen toteutuksessa ja vastaa painoteknisestä toteutuksesta. Taiteilija saa tuntumaa uuteen ilmaisumuotoon ja lopulta litografia taipuu taiteilijan tahtoon.

Painopintana käytämme pääosin kalkkikiveä, mutta myös karhennettuja alumiinipeltejä ja fotopositiivipeltejä, varsinkin valokuvapohjaisiin värikerroksiin. Vedostus tapahtuu käsin litografiasuorapainoprässillä. Yleisimmät taidelitografiaan liitettävät erikoistekniikat, kuten kultaus, pölytys, chine collé tai vaikka kirjansidonta ovat mahdollisia. Lähtökohtamme on joustavasti ja ammattitaitoisesti toteuttaa teoksen onnistumiseen johtavat toiveet. Myös monotypiatyöskentely tai muut välineistöllämme toteutettavissa olevat painotekniset projektit ovat mahdollisia.

Kalustoomme kuuluu 4 litografiaprässiä, laaja valikoima painokiviä ja UV-valotusraami. Käyttämämme värit ovat erittäin korkealaatuisia ja paperit ph-neutraaleja. Kaikki teokset kuratoidaan ja dokumentoidaan. 

Vedostamme sarjoja tilauksesta, kustannamme mahdollisuuksien mukaan tai teemme sopimuksen näiden välimaastoon. Hinnoittelun pääperusteina toimivat teoksen mitat, painokertojen määrä ja sarjan koko. Ota yhteyttä ja pyydä laskelma.

 

Työhuonevuokraus

Litografiaa taitavat tekijät voivat myös itsenäisesti työskennellä tiloissamme. Työhuoneen käytäntöihin tutustuttava perehdytys tapahtuu ensimmäisenä vuokrapäivänä. Kaikki yleiset taidelitografian materiaalit ovat työhuonemaksua vastaan käytössänne, lukuunottamatta piirrosvälineitä, papereita tai peltejä. Kaiken tarpeellisen voi kuitenkin hankkia meiltä. Työskentelyvuokra vuodelle 2014 on 35€/vrk.

 

Koulutus

Järjestämme pari kertaa vuodessa n. viikon mittaisen litografian peruskurssin. Kurssille ovat tervetulleita kaikki aloittelijasta alkaen. Jokaisen tarpeisiin voidaan vastata henkilökohtaisesti. Opetus tapahtuu kolmen ammattivedostajan toimesta. Aikataulut ja hinnat löytyvät etusivun ”Ajankohtaista”-osiosta. Otamme mielellämme kurssia koskien vastaan aikataulu- tai aihepiiritoiveita.

 

Teoskuvaus

Kuvaamme teokset ja jälkikäsittelemme tiedostot kutsukortteja, julisteita tai muita tuotteita varten. Toimitamme tiedostot haluamallasi tavalla sinulle tai olemme yhteydessä suoraan painotaloon. Vedokset, piirustukset, maalaukset, veistokset jne. 30€/teos ja suurempi kokonaisuus sopimuksen mukaan.